Verhuizen: hoe op de kosten te letten

Er zijn verschillende soorten verhuizingen. Een particuliere verhuizing komt het meeste voor in Nederland. Daarnaast heb je nog een zakelijk verhuizing, hierbij word de inboedel van een bedrijf verhuist. Ook een piano verhuizen komt veel voor in ons landje. Iets zeldzamer zijn de international verhuizingen, van een verhuizing naar België of Spanje tot een emigratie naar Canada of Australië.

Op elke verhuizing kan sowieso bespaard worden op de verhuiskosten. Een verhuisbedrijf inhuren is een keuze waar budget voor vrijgemaakt moet worden. Het grote voordeel aan een verhuisbedrijf is de stress die ze van je wegnemen.

Besparen op het vervoer

Het vervoeren van de inboedel zal een grote kostenpost zijn. Het slim indelen van dit vervoer levert al snel een forse besparing op. Door het juiste vervoer te selecteren zorg je ervoor dat je niet eindeloos heen en weer blijft rijden. Zeker voor een grote afstand is het verstandig om zo min mogelijk heen en weer te moeten rijden.

Gaat u over een kleinere afstand verhuizen, dan is het soms weer voordeliger om een goedkopere wagen te nemen. Dan zult u misschien wat vaker moet rijden, maar doordat de afstand zo klein is merkt u dit niet in het brandstof gebruik. Wel liggen de kosten lager voor het inhuren van een kleinere wagen.

De makkelijkste besparing!

Een besparing hoeft niet moeilijk te zijn. Bij het inschakelen van een verhuisbedrijf is het verstandig om vooraf een gratis vergelijking aan te vragen. Door inzicht te krijgen in de kosten die diverse verhuizers rekenen is het makkelijk een selectie te maken. Uiteindelijk kan er gekozen worden voor de meest geschikte verhuizer, dit hoeft niet perse de goedkoopste te zijn natuurlijk.

Naast de vergelijking is het zelf meehelpen met een verhuizing altijd kosten besparend. Het werk wat zelf uitgevoerd word, kan een verhuisbedrijf namelijk nooit in rekening brengen. Daarom is het zelf helpen bij het in en uitladen altijd een besparing die direct in de zak gestoken kan worden.

4 gedachten over “Verhuizen: hoe op de kosten te letten

 • 26 oktober 2015 om 09:16
  Permalink

  Mijn tweedehands piano eindelijk aan kunnen schaffen.. Hebben jullie tips om hem te vervoeren naar mijn eigen huis? 1 ding, mijn woonkamer is op de 1ste verdieping.

  Beantwoorden
 • 28 oktober 2015 om 12:10
  Permalink

  Dag Kyra,

  Een piano past in een busje van Hertz of Europcar. Het tillen is een ander verhaal. Persoonlijk zou ik gaan voor de professional. Ook voor de verzekering 🙂

  Beantwoorden
 • 20 juni 2017 om 14:16
  Permalink

  We proberen de kosten van de verhuizing naar Amsterdam te drukken, zodat we meer te besteden hebben bij de renovatie van ons nieuwe nestje. Onze strategie: een verhuisbus huren en vrienden en vriendinnetjes inschakelen.

  Beantwoorden
 • 14 augustus 2017 om 12:03
  Permalink

  Ik ga over een week verhuizen en eerlijk gezegd is het echt stressvol voor mij omdat ik dat nooit heb gedaan. Maar ik denk dat met mijn vrienden en een verhuiswagen alles goed komt 🙂 Ik geloof dat ik een lichte vrachtwagen nodig hebt want mijn spullen zijn niet zwaarder dan 600 kilo en we kunnen alles in een trek transporteren.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *