Nieuwe vloer? Dit zijn de trends!

Wanneer je gaat verhuizen, dan moet je vaak ook de vloeren vervangen in je nieuwe huis. Maar ja, waar kies je dan voor en waarom?  Houten vloeren zijn natuurlijk mooi, maar vragen wel wat onderhoud. Laminaat is zeer sterk, onderhoudsvriendelijk en ook vriendelijk geprijsd. Tegels zijn soms wat koud maar wel duurzaam en praktisch. En neem je wel of geen vloerverwarming? In deze blog zetten we de opties even voor je op een rij. Ook vertellen we je direct even wat de laatste trends zijn. Zo kun je straks veel gerichter een keuze maken.

Houten vloer

Houten vloeren zijn nog steeds ongekend populair. En het ziet en natuurlijk ook fenomenaal uit zo’n houten vloer. Warm en natuurlijk met een prachtige houtoptiek. Op dit moment is de visgraatvloer zeer on trend. Een echte klassieker. Ook zien we veel verouderde en gekastijde vloeren voor een rustieke boerderij-look. Daarnaast wordt er veel kleurolie gebruikt en zien we veel aardetinten. Ook wordt er tegenwoordig vaak een traditionele hoge witte plint geplaatst voor een mooi contrast.

Hout is een natuurlijk materiaal dat voor heel veel warmte en sfeer zorgt. Maar het vraagt ook om onderhoud en de zachtere houtsoorten beschadigen vaak snel. En ten slotte is hout natuurlijk ook een vrij kostbare optie. Laat je dus goed informeren over het onderhoud en de duurzaamheid.

PVC vloer

Wil je graag een budgetvriendelijke vloer die ook fraai en heel duurzaam is? Denk dan zeker ook aan een PVC vloer. Door de verbeterde print-technieken lijken deze vloeren tegenwoordig net op echt hout. Tot en met nerven en houtstructuren aan toe. Ideaal ook voor de natte ruimtes zoals je keuken en badkamer. Bovendien ook een milieuvriendelijke keuze. Trendy onder de vinylvloeren zijn de palazzo tegellook vloeren, lichte houten vloeren en visgraatmotieven.

Laminaatvloer

De laminaatvloer is natuurlijk bij uitstek de meest populaire vloer in Nederland. Hij is goedkoop, snel te leggen en blijft lang mooi. Bovendien is laminaat tegenwoordig nauwelijks nog van hout te onderscheiden. Het enige nadeel is dat er soms stukjes afbreken. Ook bij vocht kan de vloer soms opbollen. Trendy zijn de white wash laminaatvloeren. Deze maken de ruimte optisch groter en lekker licht. Ook de greywash vloeren zijn erg populair. En ten slotte zien we veel laminaat met texturen. Deze laminaatvloer heeft echte noesten, scheuren en houtnerven net als echt hout. Ook heel fraai natuurlijk!

Gietvloer

Wie droomt er niet van een gietvloer? Deze prachtige naadloze vloer zorgt voor een prachtige uitstraling in je huis. Samen met strak gestucte muren creëren ze een ongekend mooi effect. Maar goed, er hangt wel een prijskaartje aan. Wil je een voordelige optie? Kies dan voor een betonnen gietvloer of een doe-het-zelf gietvloer.

Bij de gietvloeren zien we veel lichtgrijs of een gietvloer deels in combinatie met een houten vloer. Ook grijsgroen is een modetint die we veel tegenkomen. In de keuken wordt vaak gekozen voor een lichtgrijze gietvloer met een mat zwarte keuken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *