Een lagere energierekening voor iedereen!

Door de steeds verdergaande digitalisering van de maatschappij als geheel wordt ook het ontvangst van het papieren afschrift steeds minder gebruikelijk. Echter diende het maandelijkse ontvangst van het papieren afschrift ook als extra geheugensteun om bijvoorbeeld je energierekening in toom te houden. Ben jij in deze gedigitaliseerde maatschappij nog steeds goed op de hoogte van je maandelijkse energierekening? En ben jij je wel echt bewust van je energieverbruik? Om jou bij deze vraagstukken bij te staan, hebben wij in dit artikel een aantal belangrijke besparingstips voor je bijeengebracht zodat jij nooit meer teveel hoeft te betalen voor je energie!

Besparen is zo gepiept!

Allereerst kan je beginnen met het loskoppelen van apparaten van de netstroom wanneer deze niet in gebruik zijn, dit voorkomt het verbruik van zogeheten ‘sluipstroom’ dat veelal wordt veroorzaakt door apparaten die continu ‘stand-by’ zijn.
Een andere goedkope en makkelijke besparingsmogelijkheid is het vervangen van alle gloei- en halogeenlampen door LED-lampen. LED-lampen verbruiken zeer weinig energie ten opzichte van ouderwetse lampen maar leveren wel exact dezelfde prestaties. Daarnaast zijn ze goed betaalbaar voor de kleine portemonnee en vrijwel overal verkrijgbaar dus begin vandaag nog met besparen!

Meer eenvoudige besparingstips:

  • Minder en korter onder de douche
  • Minder intensief gebruik van je vaatwassen en wasdroger
  • Stook niet meer dan nodig
  • Let bij de aankoop van nieuwe apparaten goed op het energielabel (ook hierbij geldt dat goedkoop vaak duurkoop is)

Fikse besparingen door je huis onder handen te nemen!

Door verbouwingen aan je huis kan je fikse kostenbesparingen boeken, echter vereisen deze aanpassingen (meestal) wel een initiële investering. Deze investeringen betalen zich op de lange termijn echter meer dan uit door de enorme kostenbesparingen die ze opleveren en daarom hebben wij de meest handige, besparende en gebruikelijke aanpassingen voor je op een rijtje gezet!

  • Het aanbrengen van allerlei isolatiematerialen (bijvoorbeeld het installeren van dubbel of driedubbel glas)
  • De installatie van een waterontharder (deze zorgt voor een lager energieverbruik van je apparaten en laat deze ook nog eens langer meegaan)
  • Monteer zonnepanelen op plaatsen die daar geschikt voor zijn
  • Vang regenwater op door middel van een regenton
  • Laat je reguliere verwarming vervangen door een veel efficiëntere vloerverwarming

Voordat je begint aan een eventuele verbouwing om energie te besparen, is het belangrijk om na te kijken of je recht hebt op eventuele subsidies. Overheden (rijksoverheid, provincies en gemeentes) zien graag dat de burger zijn of haar huis verduurzaamt en hebben daarvoor dan ook speciale subsidies en regelingen in het leven geroepen om dit te stimuleren dus vergeet niet om hier optimaal van te profiteren!

Besparen begint bij je energieleverancier!

De hoogte van je energierekening is niet enkel afhankelijk van je eigen energieverbruik maar uiteraard ook van je leverancier. Daarom is het belangrijk om regelmatig (aanbevolen is eenmaal per jaar) energieleveranciers met elkaar te vergelijken om de voordeligste leverancier voor jou te vinden. Door regelmatig over te stappen, maak je daarnaast ook optimaal gebruik van de zogeheten ‘overstapbonus’ die de meeste leveranciers aanbieden aan nieuwe klanten. Dus vul vandaag nog de energievergelijker in om de voor jou voordeligste leverancier  te vinden en begin jouw besparingsavontuur!

Kies bovendien bij voorkeur voor een energiecontract met een korte looptijd. Ieder jaar kan je dan overstappen zonder boete naar een andere energieleverancier wanneer het niet bevalt. Tevens is het een groot voordeel dat andere energie aanbieders aantrekkelijke kortingen aanbieden om je als nieuwe klant over de streep te trekken. Klik hier voor tarieven van energiemaatschappijen die iedere dag worden geüpdatet.  Je kan daardoor ieder jaar veel besparen in vergelijking met een verlenging van het huidige energiecontract. Tot slot is het verstandig niet enkel op prijs te vergelijken, hoewel dat natuurlijk wel het eerste is waar de meeste mensen naar kijken, maar ook naar hoe de energieleveranciers beoordeeld worden. Niet is zo ergerlijk als u een probleem heeft en inadequaat wordt geholpen of zelfs maar te woord wordt gestaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *