Zelf verhuizen of een bedrijf inschakelen?

Stel, je gaat verhuizen. Dan zijn er tal van dingen waar je rekening mee moet houden. Het beste is om van tevoren te bepalen hoe je jouw verhuizing gaat regelen. Laat je de verhuizing regelen door een verhuisbedrijf? Of ga je het allemaal zelf doen met je eigen verhuisteam (lees vrienden en familie)? We zetten de voor- en nadelen per optie voor je op een rijtje.

De voor- en nadelen van een verhuisbedrijf

Het grootste pluspunt van een verhuisbedrijf is natuurlijk, dat alles je uit handen wordt genomen. De verhuizers halen de meubels uit elkaar, kunnen eventueel ingeschakeld worden om ook alle dozen in te pakken. Ze laden vervolgens alles snel in op (in de meeste gevallen) vakkundige wijze, en zorgen dat jouw interieur veilig van A naar B wordt gebracht. Om vervolgens alles weer uit te laden en meubels in elkaar te zetten. Je hebt er op deze manier bijna geen omkijken naar. Nadeel van een verhuisbedrijf is dat het meestal niet erg goedkoop is. Bovendien kun je nogal eens het overzicht verliezen, wanneer de verhuizers bezig zijn jouw spullen in te pakken, op verschillende plekken in het huis. Toch is het inschakelen van een verhuisbedrijf erg handig, met name wanneer er een grotere afstand is tussen het oude en het nieuwe adres. Neem als voorbeeld een verhuizing van Nijmegen naar Amsterdam. Dan is een verhuis service Amsterdam te prefereren.

De pluspunten van zelf verhuizen, of waarom liever toch niet

Besluit je toch om zelf je verhuizing te regelen, dan is het grootste pluspunt natuurlijk dat je jezelf hiermee veel kosten kunt besparen. Zo kun je een kleine vrachtwagen huren, of een aanhangwagen. Jouw verhuisteam helpt je uiteraard met het in- en uitladen van de verhuisdozen en meubels. Kijk wel van tevoren goed wat je denkt aan ruimte nodig te hebben. Zeker bij lange afstanden is het beter om iets meer ruimte in je wagen te hebben, om extra ritten te voorkomen. Wat doet petersaanhangwagens bijvoorbeeld? Deze heeft een ruime keuze in bakwagens van verschillende groottes met een optimaal laadvermogen.

Maar wat zijn dan de nadelen van zelf verhuizen? Simpel: dat je alles, maar dan ook alles zelf moet doen. Van het inpakken, tot het uit elkaar halen van meubels, tot het dirigeren van het verhuisteam, alles komt op jouw bordje. Dat is goed om je te realiseren voor je aan het verhuizen slaat.

Wat te doen met afval?

Ga je verhuizen, dan krijg je onwillekeurig met een hoop afval te maken. Bijvoorbeeld doordat je een hoop spullen gaat weggooien. We nemen nog eens het voorbeeld van een verhuizing van Nijmegen naar Amsterdam. Het kan dan handig zijn om te kiezen voor een afvalcontainer. Bij container huren Nijmegen bijvoorbeeld, kun je kiezen voor diverse soorten containers om jouw oude spullen in te gooien. Wanneer deze vol is of je bent klaar met opruimen, laat je deze gewoon weer ophalen.

Zo zie je, bij verhuizen komt een hoop kijken. Realiseer je dat van tevoren, en maak een plan hoe je het gaat aanpakken.

3 gedachten over “Zelf verhuizen of een bedrijf inschakelen?

 • 4 januari 2018 om 16:08
  Permalink

  Mijn grootouders gaan binnenkort verhuizen, dus extra hulp is zeker nodig! Bedankt voor de tip ; )

  Beantwoorden
 • 5 januari 2018 om 11:14
  Permalink

  Wij hebben afgelopen maand een verhuisbedrijf ingeschakeld & we zijn heel blij dat we dat gedaan hebben. De mannen van verhuisbedrijfdraagkracht hebben ervoor gezorgd dat al onze waardevolle spullen zonder beschadigingen bij de nieuwe woning afgeleverd werden. Dikke pluim voor hun! Wij raden dan ook zeker aan om een verhuisbedrijf in te schakelen als je gaat verhuizen ; )

  Beantwoorden
 • Pingback: Verhuizen maar dan makkelijk – Alles over huishoudproducten, DIY en Interieur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *