Zelf verhuizen? 5 tips

Zelf verhuizen? 5 tips

Dus je hebt ervoor gekozen je inboedel zelf te verhuizen. Je gaat hiermee in ieder geval aardig wat besparen. En met wat vrienden of familie is dat sjouwen ook wel te overzien. Toch is een foutje snel gemaakt. Daarom hierbij wat tips om je verhuizing vlot en schadevrij te laten verlopen. 5 tips:

Inpakken

Het inpakken van je spullen is een aardige klus. En vaak wordt deze klus uitgesteld tot het laatste moment wat weer ten koste gaat van de kwaliteit. Spullen moeten goed vervoerd worden. Zorg dat je dozen, dekens en vulmateriaal voor breekbaar materiaal hebt. Als je alles netjes inpakt, gaat het sjouwen sneller en zonder schade. Snel even alles in Albert Heijn-tasjes gooien, zal in de regel meer kwaad dan goed doen. Ook voor het vervoer naar je nieuwe woning, is goed inpakken noodzakelijk!

Verhuisdozen

Een verhuisdoos in onmisbaar. Je kunt kiezen om naar de Gamma of Praxis te rijden voor een paar kartonnen verhuisdozen. Je kunt ook kiezen voor herbruikbare plastic dozen/kisten. Verhuisdozen kan je huren, kopen of tweedehands bestellen via internet. Die laatste optie is vaak het goedkoopst. Verhuis je vaker? Koop dan wat dozen en bewaar deze. Ongevouwen nemen ze vrijwel geen ruimte in. Verhuisdozen kan je stapelen tot een doos of 4 hoog wat het vervoer weer efficiënter maakt.

Busje huren

Bij zelf verhuizen hoort het huren van een busje. Dit kan bij veel bedrijven maar let erop dat er vaak verborgen kosten zijn. Huur altijd kilometervrij tenzij je zeker weet niet boven een aantal kilometers uit te komen. Let verder op verzekeringen en laat je niet allerlei onnodige verzekeringen aansmeren omdat je bang gemaakt wordt voor torenhoge kosten in geval van schade. Soms dekken je huidige verzekeringen al. En zorg dat voordat je met het busje wegrijdt, het busje geïnspecteerd is op schade.

Hulpmiddelen

Sjouwen is niet zo erg maar waarom moeilijk doen als het makkelijk kan. Huur een steekwagen of een rolplank (hondje) om het vervoer dan de bus naar de woning makkelijker te maken. Zeker ook in de woning komen hulpmiddelen van pas. Scheelt het belasten van je rug maar ook zeker in het maken van schade. Zware spullen kunnen vaak niet goed zonder rolplank worden vervoerd. Die hulpmiddelen zijn vaak te huren bij het bedrijf waar je ook het verhuisbusje kunt huren. Lenen kan vaak ook al. Bekijk Peerby maar eens.

Planning!

Last but not least. Neem je tijd en plan van te voren! Niets zo vervelend als gehaast moeten beginnen met een verhuizing. Je gaat dingen vergeten en zaken raken beschadigd. Plan van te voren goed in wat er nodig is en vooral wie er nodig zijn. Zorg voor een paar stevige kerels die kunnen helpen met wasmachines of groot meubilair.

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *