Werkzaamheden aan je nieuwe woning in beeld brengen

werkzaamheden-woning

Ga je binnenkort verhuizen naar een woning die nog wel wat werk kan gebruiken? Het is dan verstandig om een lijstje te maken met alles dat er nog moet gebeuren zodat de werkzaamheden één voor één afgevinkt kunnen worden. Niet alleen je eigen to-do list is handig maar je kan ook veel halen uit het rapport van de bouwkundige keuring. Hier kunnen zowel dringende als minder dingende zaken in staan. Denk bijvoorbeeld aan het vervangen van een kozijn of het behandelen van vochtplekken. Afhankelijk van de prioriteit die je hier aan geeft kunnen deze aandachtspunten ook worden meegenomen.

Schilderen en behangen

De meest voor de hand liggende werkzaamheden in een nieuwe woning is het schilderen of behangen. Zeker als de woning eerder bewoont is geweest kan het schilderwerk inmiddels verkleurt zijn of gewoon simpelweg niet je smaak. Om meteen met een schone lij te beginnen doet een likje verf aan de muren wonderen voor de uitstraling van de woning.

Dakwerken

Wat minder voor de hand ligt is het laten uitvoeren van dakwerken. Dit kan zijn eventuele beschadigingen repareren maar ook het verschonen van de dakgoten en het verwijderen van mosvorming. Wanneer je verhuist naar een nieuwe woning kan je op korte termijn het best alles aanpakken dat op lange termijn problemen kan geven. Mos op het dak houdt vocht vast en zeker in de winter wanneer het vriest kan dit schadelijk zijn voor het dak. Door een dakdekker in dienst te nemen kun je alle mospollen eenvoudig laten verwijderen. Het wordt ook aangeraden om de dakgoten elk jaar te reinigen.

Kleine reparaties

Alle kleine reparaties kunnen het snelst van de lijst worden afgevinkt. Het kan dan gaan om het vervangen van een hendeltje of het kitwerk in de badkamer of toilet bijwerken. Iets anders dat vaak moet gebeuren is het vervangen of bijwerken van de plinten. Als deze hun beste tijd hebben gehad of als er plinten missen kan dit er erg slordig uit zien. Het is misschien niet meteen van belang voor het woonklaar maken van de woning maar ook deze kleine details dragen samen veel bij aan de presentatie van de woning.

Natuurlijk is het ook van belang om te bepalen hoe je wilt verhuizen. Wil je alles zelf regelen of wil je liever een verhuisbedrijf inhuren om alles voor je te regelen. Je kunt voordeliger uit zijn door alles zelf te doen en de hulp van familie en vrienden in te schakelen voor het sjouwwerk. Verhuizen met een erkende verhuisfirma heeft weer het voordeel dat je snel, vakkundig en volledig verzekert (ook belangrijk) je verhuizing kan afronden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *