Verhuizen naar Noorwegen: ontdek het land

Als je gaat verhuizen naar Noorwegen, is het erg leuk om het land te ontdekken. Noorwegen is een prachtig land en daarom zeker de moeite waard om meer van te zien. Als je gaat verhuizen naar Noorwegen, komt er veel bij kijken. Er moet van alles geregeld worden, zoals een plek om te wonen, een baan of studie en vervoer. Om al je spullen te verhuizen, zijn er verschillende verhuisbedrijven die je in kunt schakelen. De Jong Verhuizingen is een voorbeeld van een bedrijf dat je hierbij kan helpen. Als je eenmaal bent verhuisd, zijn er verschillende prachtige bezienswaardigheden die je echt gezien moet hebben.

Noorderlicht

Misschien zag je het al aankomen, maar het Noorderlicht is echt iets wat je gezien moet hebben als je in Noorwegen woont. In de donkere maanden kun je het Noorderlicht echt goed zien. Het Noorderlicht is een reactie van zonnedeeltjes die botsen met zuurstof en waterstof en ioniseren door magnetische velden. Hierdoor gloeien zij op in de atmosfeer van de aarde en en lichten zij blauw of groen op. Dit is een prachtig verschijnsel en moet je zeker gezien hebben als je gaat verhuizen naar Noorwegen.

Ijshotel

Iets anders wat erg leuk is in Noorwegen, is een ijshotel. Dit is een hele bijzondere ervaring. Je kunt namelijk overnachten in een echt ijshotel. Er zijn twee prachtige ijshotels in Noorwegen waar je terecht kunt voor deze unieke ervaring. Voor toeristen is het overnachten in een ijshotel ook een succesvolle bezigheid. Als je in Noorwegen woont, moet je dit dus ook zeker eens gedaan hebben.

Fjorden

In Noorwegen zijn er veel prachtige fjorden. Het Geirangerfjord is wel echt een van hoogtepunten die je kunt bezoeken. Die fjord is namelijk ongeveer 15 kilometer lang en heeft een prachtig uitzicht. Er lopen met sneeuw bedekte bergen langs allebei de kanten van het fjord. Deze zijn meer dan 600 meter hoog en er is bijna geen vasteland. Ook zijn er mooie watervallen te bezichtigen langs het fjord. Dit fjord is een werelderfgoed van UNESCO. Het is dus een hele populaire attractie om te bezoeken en dit is dus ook zeker de moeite waard. Je kunt hier komen per boot, auto of bus. Je kunt ook een fjordsafari doen, er zijn verschillende afvaarten en deze duren anderhalf uur.

Huskytocht of sneeuwscooter safari

Een huskytocht is een hele bijzondere ervaring. Als je in het noorden van Noorwegen woont, kun je zo’n toch overwegen. Tijdens deze tocht zit je in een slee en word je vooruit getrokken door husky’s. De husky’s kunnen de slee zonder problemen vooruit trekken, op deze manier maak je een bijzondere tocht. Ook kun je kiezen voor de sneeuwscooter safari, hierbij rijd je op een sneeuwscooter door het Noorse landschap. Als de meren bevroren zijn, kun je hier met een sneeuwscooter overheen rijden. Het voordeel van sneeuwscooters is dat ze op vlakke stukken makkelijk te bedienen zijn. Sneeuwscooter routes onder begeleiding van een gids kun je dus ervaren in het noorden van Noorwegen.

Oslo

De hoofdstad en de grootste stad van Noorwegen is ook een plek die je eigenlijk echt bezocht moet hebben als je in Noorwegen woont. Het is een stad met meer natuur dan bebouwd terrein en omgeven door kleine eilanden. Dit is dus een hele bijzondere en mooie stad om te bezoeken. In Oslo is er van alles te zien en te beleven. Je kunt bijvoorbeeld naar het koningshuis, de kathedraal en het stadhuis. Ook zijn er veel musea en parken die je kunt bezoeken. Ook aan eten en drinken is er geen gemis, je kunt terecht bij leuke restaurantjes.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *