Verhuizen naar Denemarken: eindeloos genieten

Verhuizen naar Scandinavië is nog steeds erg populair onder Nederlanders. Dat landen als Noorwegen, Zweden en Denemarken omarmd worden door Nederlandse immigranten is te begrijpen. Tegen de prachtige Fjorden, de ellenlange uitgestrekte bossen, de enorme kustlijn en de rust die in deze Scandinavische landen te vinden is kun je lastig nee zeggen.

Emigreren naar Denemarken

De overweging om naar Denemarken te verhuizen of te emigreren is door jou gemaakt. Om financiële redenen, om die jarenlange droom eindelijk te verwezenlijken of om te genieten van de wonderen die de natuur in Denemarken te bieden heeft.

Bij elke verhuizing – en zeker bij een emigratie – komen een heleboel zaken kijken. Er moet een nieuwe woning worden gevonden, wellicht ook een baan of studie en daarnaast zijn er een aantal papieren die je rechtsgeldig moet laten maken. Is er door jou ook al aan de verhuizer gedacht? Om jezelf tijdens deze hectische verhuizing wat te ontstressen is het verstandig om een ervaren verhuizer in te schakelen. Verhuizen naar Denemarken met De Jong Verhuizingen is een slimme zet. De verhuizers zijn ervaren, vakkundig en helpen graag met de voorbereidingen op een spannende periode.

Eindeloos genieten van de highlights

Nadat je – na de nodige voorbereidingen en uitvoeringen – eenmaal bent verhuisd, kun je eindeloos gaan genieten van al het moois dat Denemarken jou te bieden heeft. De stad Kopenhagen is de absolute highlight van Denemarken. In deze hippe, kleurrijke hoofdstad vind je veel kunst en design. Ook zijn er tal van leuke winkels, restaurants, café’s en wonderschone parken in Kopenhagen te vinden. Het leukste van alles is echter de enorme variatie aan bouwstijlen, buurten en mensen in Kopenhagen. Een echte must-see dus!

Legoland

Naast de hippe hoofdstad Kopenhagen is ook Legoland een absolute highlight. Als vakantieganger mag je dit plastic Lego-steentjes paradijs al niet missen, maar als nieuwe inwoner van Denemarken hoort een bezoek aan Legoland bovenaan je lijstje te staan. Legoland ligt in het plaatsje Billund. Je vindt in het park naast mooie nagemaakte attracties, ook echte attracties voor eindeloos plezier. Hoe jong of oud je ook bent, Legoland maakt iedereen vrolijk.

De eilanden

Niet alleen op het vasteland is een heleboel te zien en te beleven. Ook op het groot aantal eilanden dat Denemarken rijk is – zo’n 400 eilanden – zijn unieke landschappen te ontdekken. Breng bijvoorbeeld eens een bezoek aan Seeland, Lolland, Falster of het eiland Møn. Geniet van de spectaculaire kustlijn en de mooie, kindvriendelijke stranden.

2 gedachten over “Verhuizen naar Denemarken: eindeloos genieten

 • 17 februari 2017 om 12:53
  Permalink

  Erg herkenbaar artikel! Zelf heb ik de keuze gemaakt om drie jaar geleden te verhuizen naar Esbjerg in Denemarken. Het is absoluut een grote stap geweest om vrienden en familie achter te laten, maar mede door een goede voorbereiding is het dubbel en dwars waard geweest. Kopenhagen is inderdaad prachtig, maar voor mij persoonlijk te massaal.

  Beantwoorden
 • 18 augustus 2017 om 07:40
  Permalink

  Ook wij willen graag emigreren. Kun je ons vertellen waar ik een site kan vinden waar bijvoorbeeld de gang van zaken bij het kopen van een huis van A tot Z beschreven staat. Wat betekent het belastingstelsel voor twee pensionada’s, hoeveel percentage draag je af van je Nederlands pensioen- AOW geld. Hoe kan ik een lening krijgen voor het kopen van een huis (we weten dat je een eigen bijdrage van 20% moet hebben voor de koop) en hoeveel kan je dan nog “bij”lenen en waar?
  Dit zijn vragen die we gesteld hebben bij het consulaat maar waarop we geen antwoord kregen. Men stuurt je van het kastje na het muurtje en wij worden daar niet slimmer van. In september gaan we weer genieten van de mooie omgevingen en willen we een afspraak maken zowel bij een makelaar (?) als bij een bank (?). Hier in Nederland heb ik het idee dat de belangen van een makelaar en bank op de eerste rij staan en de belangen voor de klant op de tweede. Is dat ook in Denemarken of zijn daar vaste afspraken voor iedereen?

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *