Verhuizen, het ideale moment voor energie vergelijken

Als je gaat verhuizen, het maakt niet uit of het de eerste is of de zesde keer is, moeten er een hoop dingen geregeld worden. Een verhuisbedrijf, adreswijzigingen, internetabonnementen en ook je energiecontract moet vernieuwd worden. Veel mensen nemen hun huidige energiecontract mee naar hun nieuwe huis, terwijl zij in veel gevallen onnodig te veel geld betalen.

Start met besparen

Als je gaat verhuizen is het fijn om te beginnen met een frisse start. Vanzelfsprekend wil je zo goedkoop mogelijk uit zijn en kan je al het geld wat eventueel over is gebruiken om nog de laatste puntjes op de i te zetten in het nieuwe huis of toch nu alvast die nieuwe eettafel te kopen omdat die oude tafel echt aan vervanging toe is. Een gemakkelijke manier om te besparen op je vaste lasten is door over te stappen van internetaanbieder en van energieleverancier. Met energie vergelijken kan je volgens EasySwitch.nl jaarlijks tot wel 400 euro besparen. In tegenstelling tot wat veel mensen denken is dit geen gedoe en het kost je ongeveer 15 minuten per jaar. Er wordt aangeraden om elk jaar over te stappen omdat je zo jaarlijks kan profiteren van de welkomstkortingen die de energieleveranciers aanbieden.

Persoonlijk advies

Het vergelijken van de leveranciers wordt gedaan op basis van jouw persoonlijke energieverbruik. Bij een verhuizing kan het lastig zijn om in te schatten hoeveel stroom en gas je gaat verbruiken. In de vergelijker kan je kiezen tussen verschillende situaties om jouw verbruik in te schatten, het is natuurlijk ook een mogelijkheid om naar het verbruik van de vorige bewoners te kijken. Ook kan een verhuizing een nieuwe stimulans zijn om voor duurzaamheid te gaan. Als dit het geval is kan je kiezen voor groene energie. Tegenwoordig is dit niet duurder meer dan “normale” grijze energie en het is echt stukken beter voor het milieu.

Meer vaste lasten

Mocht je om wat voor reden dan ook niet tevreden zijn met de nieuwe energieleverancier heb je altijd de mogelijkheid om binnen 14 dagen het nieuwe contract te annuleren. Behalve je energiekosten is het ook verstandig om bij een verhuizing te kijken naar zaken als je (vaste) telefoonabonnement en je televisie en internetaansluitingen. Natuurlijk zijn deze abonnementen ook te vergelijken op EasySwitch of Energieacties.nl en met behulp van de filters kan je snel zien welke alles in 1 pakketten er aan jouw wensen voldoen.

Zorg ervoor dat je een frisse nieuwe start kan maken in je nieuwe huis en zorg er meteen voor dat je niet te veel betaalt voor je vaste lasten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *