Verhuizen binnen Europa, zelf doen of laten doen?

Ga je verhuizen binnen Europa en hou je van avontuur? Misschien moet je dan gewoon overwegen om het zelf te doen.

We leven in een cultuur waarbij alles makkelijk, snel en simpel moet gaan. Verhuizen dus ook: even googlen, verhuisbedrijf uitzoeken, een druk op de knop of een belletje en het is veelal geregeld. Maar dan gaat het pas echt beginnen. Vervolgens ben je namelijk ook flink wat tijd kwijt met het uitzoeken van een verhuisbedrijf, het contract opstellen, de verzekering afsluiten etc. Daarna moet je nog alle spullen uitzoeken, inpakken en na de verhuizing weer uitpakken. Veel verhuisbedrijven beperken zich tot het takelen/inladen, uitladen en vervoeren. De rest moet je veelal zelf doen. Om kosten te besparen, zou je kunnen overwegen om álles zelf te doen. Het kost meer moeite, maar het bespaart een hoop geld. En aangezien een verhuizing toch al allerlei onvermijdelijke kosten met zich meebrengt, is dit misschien een reëel alternatief. Je hoeft in dat geval alleen nog even een verhuisbusje te huren. Een busje huren kan bij verschillende verhuurbedrijven. Het enige dat je nodig hebt, is een geldig B rijbewijs.

Misschien goed om te realiseren: veel busverhuur-bedrijven hanteren een variable prijs, afhankelijk van het aantal kilometers. Omdat het met een verhuizing van te voren vaak lastig is in te schatten hoe vaak je op en neer moet rijden, kan het verstandig zijn om een busje te huren bij een bedrijf dat vaste prijs hanteert met vrije kilometers, zoals bijvoorbeeld BusterRent. Veel bedrijven die niet zo werken, geven vaak enkel de eerste 100 km vrij, waarna een kilometer gemiddeld EUR 0,25 kost. Als je kilometervrij huurt is dat allemaal inclusief en hoef je je nergens zorgen om te maken.

Vervolgens kan je road trip en avontuur binnen Europa beginnen. Tip: neem een vriend mee om te helpen. Je kan dan met z’n tweeën of drieën heen en één van je vrienden kan de bus dan weer mee terug nemen.

Fijne reis en een mooi avontuur!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *