Verhuisstartup Emoov: regel je verhuizing in 3 klikken

Emoov: regel je verhuizing in 3 minuten

Een ‘nieuwe’ speler op de verhuismarkt. Of liever gezegd een nieuwe samenwerking. De Belgische verhuizer Dockx gaat samenwerken met een Nederlands bedrijf om verhuizingen volledig online te kunnen boeken. Dit is nieuw. Vaak gaat het om bij online verhuizen om slecht het genereren van leads. Een verhuizing echt boeken – en daarbij per kamer aangeven om wat voor volumes het gaat – is  nieuw. Maak kennis met emoov.be.

Niet voor niets claimt emoov dat een verhuizing (of zoals men in België zegt ‘verhuis’) in 3 minuten te boeken is. Bij het bezoeken van de site blijk je inderdaad een echte rekentool in te gaan. Een verademing! Want vooralsnog bleek online verhuizen in de praktijk steeds gewoon een leadgenerator te zijn waarbij een verhuizer nog steeds bij je langs moest komen en maten en volumes op te meten.

Bij emoov geef je aan waar je woont en waar je naartoe verhuist om vervolgens allerlei variabelen te bepalen. Denk aan wat voor soort woning, hoeveel kamers, wat staat er in die kamers en of je bijvoorbeeld een lift nodig hebt. Na wat testen blijkt dat de tool inderdaad ‘echt’ is. Prijzen variëren per optie en het aantal verdiepingen dat een woning heeft, is van invloed op de prijs.

Goed werk! Met allerlei hippe verhuisstartups (zoals bijvoorbeeld Movinga) die vanuit het buitenland vroeg of laat overwaaien naar Nederland en België, is het zaak dat verhuisbedrijven een voortrekkersrol aannemen. De crisis ligt achter ons en er wordt meer verhuisd. Nu is het zaak om mee te gaan met de tijd.

Het is onvermijdelijk dat de consument online geholpen wil worden. Waar de verhuisbranche van oudsher aartsconservatief is, is de consument gewend aan online boeken. Waarom er nog niet eerder online een verhuizing geboekt kon worden is mij daarom ook een raadsel. Maargoed, zaken lijken nu te veranderen.

Emoov is een samenwerking met Dockx. Dit is de grootste verhuizer van België en dit bedrijf voert de verhuizing uit. Verzekerd en al. Hiermee lijkt het wel goed te zitten met de betrouwbaarheid van emoov. De startup begint in België en dan vooral in Vlaanderen. Daarna is Nederland aan de beurt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *