Piano verhuizen; dit vereist speciale aandacht

verhuizen-paino

Bij een verhuizing komt een hoop kijken. Wanneer je eenmaal weet dat je een andere woning gaat betrekken kun je eigenlijk al beginnen met inpakken. Bij het inpakken kun je ook meteen eens goed kijken of je alles nog wel nodig hebt. Een perfect moment dus om eens een flinke opruiming in te plannen.

Sommige dingen kun je niet goed zelf verhuizen, een piano bijvoorbeeld. Hier kun je beter niet zelf mee aan de slag gaan, maar een specialist voor laten komen. Een zorgvuldige aanpak is noodzakelijk zodat de piano in tact blijft en niet opnieuw gestemd hoeft te worden.

Aanpak piano verhuizen

Zoals hierboven al aangegeven is het verhuizen van een piano een hele klus die speciale aandacht vereist. Zelf een piano verhuizen wordt afgeraden door specialisten. Een verhuisbedrijf of een piano specialist weet precies waar zij op moeten letten en beschikt ook over de middelen om de verhuizing in goede banen te leiden.

Verhuistips piano

  • Er wordt wel eens gezegd dat je best zelf een piano kunt verhuizen wanneer deze op de begane grond staat. Pas hier echter mee op! Je beschikt niet over de kennis en middelen om een verhuizing succesvol te laten slagen.
  • Wanneer je een verhuisbedrijf inschakelt moeten er minstens twee sterke personen komen om de piano te kunnen tillen. Verder moeten zij ook bekend zijn met het verhuizen van het instrument.
  • Je kunt naast een verhuisbedrijf ook een pianospecialist inhuren voor het verhuizen van een piano.
  • Check altijd of het instrument verzekerd is wanneer een externe partij de verhuizing voor je uit handen neemt.
  • Ga niet zelf aan de slag met een verhuislift, dit wordt echt afgeraden. Het is ten eerste gevaarlijk en daarnaast is de kans groot dat er iets mis gaat met het instrument. Je bent zelf niet verzekerd, tenzij je hier een speciale verzekering voor afgesloten hebt.

Kosten verhuizen piano

Wanneer je een verhuisbedrijf of specialist inhuurt brengt dit uiteraard kosten met zich mee. Sommige bedrijven kunnen je meteen een kostenindicatie geven, anderen doen dit bewust niet. Dit is eigenlijk logisch, een bedrijf weet immers niet op voorhand waar ze mee te maken hebben. Het is belangrijk te weten om wat voor piano het gaat, hoe deze naar buiten dient te komen, op welke verdieping het instrument staat en zo zijn er nog een aantal factoren waar over nagedacht dient te worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *