Nieuwe woning: opknappen, verhuizen en inrichten!

plannen

Nu de rente erg laag staat, zijn veel mensen Funda aan het in de gaten houden op zoek naar een nieuw stulpje. Misschien wil je groter wonen, misschien wil je in leukere leefomgeving wonen of misschien wil je wel gewoon in een fraaier huis: nu is een goed moment want een hypotheek met een 10-jaars rente van 2% is voor velen te overzien. Ook voor huurders is het nu een goed moment om te kopen, want als je je hypotheeklasten gaat uitrekenen, zal je zien dat je al snel minder dan je huur betaalt en dan woon je waarschijnlijk drie keer zo groot!

Het aankoopproces en het aanvragen van de hypotheek is niet eenvoudig en het is zaak dat je je goed voorbereid en goed inleest in de materie. Natuurlijk heb je hier ook respectievelijk makelaars en hypotheekadviseurs voor, maar om hun diensten op waarde te kunnen schatten, moet je zelf ook goed op de hoogte zijn. De meeste makelaars en adviseurs zijn kundig, maar dat wil je wel altijd even zeker weten.

Opknappen

Als je eenmaal je huis hebt gekocht en de overdracht heeft plaatsgevonden – we slaan inderdaad even een paar stappen over -, dan is het tijd om je huis op te knappen en in te richten.

Als je nog veel moet opknappen en je dat door een bedrijf wil laten doen, kun je een deel van de verbouwing meefinancieren in de hypotheek. Tegenwoordig zijn banken niet zo happig meer om dat te doen, maar een beetje meer moet nog wel lukken.

Verhuizen

Nu is het tijd om te verhuizen. Als je uit een ander huis komt, heb je natuurlijk een flinke inboedel. Dat moet allemaal meegenomen worden. Misschien wil je een beetje op het geld letten omdat het toch al allemaal erg duur is; huur in dat geval zelf een busje en trommel een sterke vriend op. Mocht je je wat minder zorgen maken om het geld, maar juist wat meer tijdgebrek hebben, dan biedt een verhuisbedrijf uitkomst.

Meubels

Nadat je huis gestuukt en geverfd is en de vloer ligt erin, is het tijd voor het interieur. Ga je voor een klassieke inrichting, of voor moderne meubels? Ga je voor een goedkoop bankstel of voor een dure exclusieve designbank? En kies je dan voor een hoekbank, loungebank of een zithoek?

Goedkope hoekbanken en andere bankstellen vind je bij Meubelboer.nl.

Kies je nog voor een tv-meubel met tv-hoek, of hoef je daar geen rekening meer mee te houden omdat je – en je ziet het steeds meer – nooit meer tv kijkt? Welke kleur wordt de tafel?

Keuzes, keuzes, keuzes. Verhuizen is niet zo maar iets! Om er allemaal goed mee te dealen is de belangrijkste tip misschien nog wel: neem je tijd en bereid goed voor. Dan moet het zeker gaan lukken!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *