Hoe kan ik snel verhuizen?

Snel verhuizen klinkt fijn, maar het gaat niet bij iedereen goed. Om te kunnen verhuizen zijn er flink wat zaken waar op gelet moet worden. Of je nu gaat huren of kopen, papierwerk en financiering zijn het belangrijkste. Zodra je deze zaken op orde hebt kan het verhuizen beginnen. Om er zeker van te zijn dat ook jouw verhuizing goed verloopt kun je de onderstaande tips volgen.

Wat heb je nodig om in te pakken?

Je kostbare bezittingen wil je natuurlijk zonder schade overbrengen naar je nieuwe huis. Maar hoe doe je dit eigenlijk? Inpakken hoeft niet moeilijk te zijn, maar het neemt vaak redelijk wat tijd in beslag. Het volgende heb je nodig:

 • Stevige verhuisdozen
 • Inpakpapier
 • Ducttape
 • Opvulmateriaal
 • Markeerstiften
 • Vuilniszakken

Goede verhuisdozen en alle bovengenoemde materialen kun je overal kopen, zoals bij de Gamma en de Ikea. Zorg er wel voor dat je genoeg koopt of haal even wat bij. Schrijf op de verhuisdozen wat er in zit met een markeerstift. Door de dozen te markeren hoef je niet iedere doos open te trekken om een bepaald voorwerp te zoeken.

Bijzonderheden

Elektronische apparaten zoals computers en laptops kun je het best in de originele verpakking meenemen, mocht je die nog hebben. Hier zit vaak piepschuim opvulling bij waardoor het minder snel kapot kan gaan. Wanneer je de originele verpakking niet meer hebt kun je een verhuisdoos gebruiken. Let wel op dat je genoeg opvullingsmateriaal gebruikt en de apparatuur van elkaar scheid om krassen te voorkomen.

Brandbare goederen zijn te vervoeren op eigen risico. Spuitbussen zijn vaak licht ontvlambaar en kunnen ontploffen of lekken. Bij het inpakken van deze spullen moet je je afvragen of het noodzakelijk is om dit mee te nemen.

Verhuisbus huren

Om er zeker van te zijn dat je maar één of twee keer op en neer hoeft te rijden met alle spullen is het verstandig om een verhuis busje te huren bij bijvoorbeeld www.qualitycarrent.nl. In veel gevallen krijg je bij het verhuurbedrijf ook doeken mee. Deze doeken kun je gebruiken om meubels te beschermen tegen krassen.

3 gedachten over “Hoe kan ik snel verhuizen?

 • 12 juni 2017 om 11:25
  Permalink

  Voor het inpakken van elektronische apparatuur is het aan bevelen een anti-statische noppenfolie te gebruiken wanneer de originele verpakkingen er niet meer is (wat meestal het geval is).
  Je herkent het aan de roze kleur. Dit voorkomt storingen.

  Beantwoorden
 • 17 juli 2017 om 13:37
  Permalink

  Het is waar dat je van tevoren moet over alles nadenken als je verhuizen moet. Persoonlijk ga ik straks verhuizen en heb alle spullen al gepakt, maar ik kon me niet voorstellen waar ik dozen kan vinden, dus hartelijk bedankt voor dit advies! Gelukkig heb ik geen brandbare dingen, dus een probleem weg. maar toch denk ik dat het echt effectief zal zijn om een verhuisbedrijf te vinden zodat je kan verzekeren dat alles snel en makkelijk gaat!

  Beantwoorden
 • 11 juni 2018 om 12:57
  Permalink

  Leuk artikel. Goede verhuisdozen en alle bovengenoemde materialen kun je overal kopen, zoals bij de Gamma en de Ikea. ik had verhuizendozen hier besteld.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *