Emoov naar Nederland

De Belgische verhuisstartup Emoov komt naar Nederland. Het bedrijf is amper een jaar actief op Belgische – of eigenlijk Vlaamse – markt maar wil verbreden naar Nederland. Niet zo gek natuurlijk. Taal is de barrière niet en als ik het moet geloven, lopen we in Nederland voor op het gebied van e-commerce. Via emoov.nl kan je nu dus ook in Nederland je verhuizing online boeken.

Dit klinkt heel makkelijk maar het bedrijf is hierin uniek. Bij geen enkele verhuizer kan je online een verhuizing regelen. Natuurlijk heeft ieder verhuisbedrijf een website maar meer dan een visitekaartje is het vaak niet. Emoov onderscheidt zich door over een volledige boekingsmodule te beschikken. Eigenlijk werkt het concept een soort hetzelfde als een energievergelijker. Je vult een adres in vanaf waar je verhuist en het adres waar je naartoe gaat. Vervolgens ook een datum. Dan kom je in een rekenmodule uit waarbij je letterlijk jouw volledige inboedel kunt opgeven. Het is dus aangeven hoeveel m3 er verhuisd dient te worden. Slim, want zo komen verhuizers immers tot een prijs. Bij Emoov krijg je dus direct online een definitieve prijs. Bevalt dit? Dan kun je direct boeken en inplannen.

Erik Couwenberg, oprichter van Emoov, verklaart dat het een logische stap is om naar Nederland uit te breiden. België was een ‘proof of concept’ maar Nederland heeft altijd de focus gehad. Niet alleen vanwege de grotere markt maar ook omdat Nederlanders eenvoudig online boeken. Waar in België samen wordt gewerkt met Dockx, heeft de Nederlandse tak een partner in het Haagse Voerman.

De timing om uit te breiden is goed. De verhuismarkt komt uit een diep dal. Het vertrouwen in de economie is terug en er worden weer meer huizen verkocht. Nu de taak aan verhuisbedrijven de consument te overtuigen de verhuizing uit te besteden. Niet meer gehannes met zelf sjouwen, vervoeren en monteren/demonteren maar alles aan de professional overlaten. Met een transparante prijs en online boekingsmodule is Emoov in ieder geval enorm transparant. En hopelijk krijgen ze in Nederland voet aan de wal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *