De voordelen van een dakkapel of dakopbouw

Je ziet ze overal: dakkapellen. En dat is niet voor niets. Ze bieden namelijk niet alleen extra ruimte, maar hebben nog veel meer voordelen. We noemen de drie belangrijkste.

Extra kamer(s)

Het meest zichtbare voordeel van een dakkapel is de extra ruimte. Een dakkapel kan in een dag geplaatst worden. Al in de middag kun je zien hoeveel meer ruimte dit oplevert.

Deze ruimte kun je gebruiken als extra slaapkamer. Of misschien wilde je al heel lang een eigen studeer- of hobbykamer? Door een dakkapel te installeren wordt dit in je eigen huis mogelijk.

Afhankelijk van je zolder kun je ervoor kiezen een dakkapel of een dakopbouw te plaatsen. Hiermee verhoog je het dak zodat je gewoon kunt staan. Zo wordt een lage, donkere zolder een volwaardige en lichte kamer. Afhankelijk van je huis en wensen kun je één tot twee extra kamers creëren.

Goedkoper dan verhuizen

Als je meer ruimte wilt, dan is verhuizen misschien een optie die je overweegt. In de praktijk is dat met alle bijkomende kosten voor het afsluiten van een hypotheek, verhuiskosten, kosten koper, nieuwe inrichting etc., duurder dan een dakkapel. Als je meer vierkante meters wilt toevoegen aan je huis, dan is het goed om de kosten van een dakkapel eens af te wegen tegen de kosten van een verhuizing.

Meerwaarde stijgt

Wat niet direct zichtbaar is maar wat je pas ziet bij verkoop, is dat je huis in waarde is gestegen. Het uitbreiden van je zolder levert namelijk meer vierkante meters op en die zijn geld waard, zeker in de Randstad!

Bovendien is een dakkapel of dakopbouw een relatief neutrale verbouwing. Als je een keuken of badkamer aanschaft, dan is dat smaakgevoelig. De toekomstige bewoners hebben misschien een andere stijl voor ogen. Een dakkapel daarentegen wordt aangepast aan de uitstraling van het huis: de dakbedekking en kozijnen worden afgestemd op wat er al is. Als de toekomstige bewoner de buitenkant van het huis mooi vindt, dan zal hij de dakkapel dus ook waarderen omdat deze één geheel vormt.

Genoeg voordelen

Je huis uitbreiden met een dakkapel of dakopbouw heeft dus genoeg voordelen, maar waar begin je?

Op de website van Ruiter Dakkapellen kun je ideeën opdoen over de mogelijkheden. Als je het liever in het echt ziet, bezoek dan een van de showrooms. Een expert geeft je graag advies over de dakkapel die het beste bij jouw huis en budget past.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *