Amsterdamse verhuisbedrijven floreren

amsterdam-verhuizen

Tussen de paperassen op het overvolle bureau van Rob Spijker (61), manager bij Wiggelaar Verhuizers (‘sedert 1883’), ligt een vuistdikke ordner. Spijker geeft er met vlakke hand een klap op. ‘Hierin zitten alle verhuisopdrachten voor deze maand, meer dan honderd.’

Volgens het onderzoek Woon Amsterdam 2015 zullen dit jaar 10.800 Amsterdamse woningen worden verkocht, een record. En dat merken ze bij de Amsterdamse verhuisbedrijven: de telefoon rinkelt voortdurend. De verhuizers van Wiggelaar lopen de balie plat; terug van een opdracht, klaar voor een volgende klus. In de grote loods, vol opgevouwen verhuisdozen, matrashoezen en rollen inpakfolie, halen ze dozen uit opgestapelde containers.

Het aantal verhuizingen is flink gestegen, merkt ook de Organisatie voor Erkende Verhuizers, de branchevereniging waar 238 verhuisbedrijven bij zijn aangesloten. In 2015 regelen de bedrijven naar verwachting 35.000 verhuizingen, in 2013 waren het er 27.515.

Volgens de Organisatie voor Erkende Verhuizers kwam het water veel verhuisbedrijven tijdens  En met de aanvragen voor januari gaat het ook alweer hard, dus we mogen niet klagen.’

Ook Giel Schuffelers van Busterrent ziet het aantal verhuizingen stijgen. Alleen betreft het bij zijn verhuurbedrijf de mensen die zelf verhuizen. “Die groep is tradioneel gezien veel groter dan de groep die kiest voor het uitbesteden. Naar schatting kiest zo’n 75 procent ervoor zelf te verhuizen en die mensen moeten bijna altijd een busje huren”, aldus de eigenaar bij Busterrent.

We zijn uit de crisis. Dat was al duidelijk maar nu beginnen ook de verhuizers daar gelukkig van de profiteren. En dat mag ook wel, de markt zat potdicht de laatste jaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *